Wat is BODYCOMBAT?

Op deze pagina leggen we je graag uit en wat jij kunt verwachten tijdens een les in jouw sportschool

BODYCOMBAT is de…

…krachtige cardio-workout waarbij je helemaal loskomt. Dit felle en energieke programma is geïnspireerd op de Oosterse vechtkunst en put uit een breed scala aan disciplines, zoals Karate, Boksen, Taekwondo, Tai Chi en Muay Thai. Ondersteund door goede muziek en een enthousiaste en kundige instructeur, punch, kick en kata je je een weg door de les en verbrand je veel calorieën. Net als bij alle andere Les Mills programma’s wisselt BODYCOMBAT elke drie maanden van choreografie en muziek.

De voordelen….

– Gespierde armen, rug en benen

– Een strakke buik (reactive core training)

– Je verbrandt veel calorieën

– Betere coördinatie, meer snelheid

– Je wordt sterker, fitter en krachtiger

Ga je starten met BODYCOMBAT? Hier is onze tip!

Je kunt de BODYCOMBAT workout aanpassen aan je eigen niveau, want je BODYCOMBAT instructeur geeft verschillende opties. Je kunt in het begin ook alleen de eerste 4–5 nummers meedoen.

Hoe ziet een typische les eruit?

Je BODYCOMBAT instructeur leidt je door een reeks van (mixed) martial arts bewegingen en diverse muziektracks. Zo nodig geeft je instructeur ook verschillende opties bij een nummer van de BODYCOMBAT.

1Je begint met het leren van alle bewegingen die zullen worden gebruikt in de les, zodat je lichaam én geest zijn opgewarmd voor het gevecht dat komen gaat.
2Visualiseer je tegenstander in een reeks van combinaties. De nadruk ligt op snelheid, kracht en uithoudingsvermogen. Je hebt tijd om te herstellen en je voor te bereiden op elke nieuwe fase. De les eindigt met een “final fight for your life” en je zult al gauw merken dat je je fitnessdoelen behaalt.
3Tot slot gaan we enkele grondoefeningen doen, die zorgen voor meer kracht. Dan is het ‘pay-back time’ – stretch de spieren die hard gewerkt hebben tijdens het gevecht.

Veel gestelde vragen

HOE FIT MOET IK ZIJN?
BODYCOMBAT is geschikt voor iedereen met een gemiddeld fitnessniveau. En omdat de bewegingen eenvoudig zijn, hoef je niet over een bijzonder goede coördinatie te beschikken. Just give it a go!

HOE VAAK MOET IK EEN LES VOLGEN?
BODYCOMBAT is verslavend, maar overdrijf het niet. Voor het beste resultaat is twee of drie keer per week een BODYCOMBAT les volgen, optimaal.

HELPT BODYCOMBAT MIJ BIJ ZELFVERDEDIGING?
BODYCOMBAT is een non-contact fitnessprogramma, dus geen zelfverdedigingscursus. Maar als je regelmatig sport en fit bent, dan heb je in elke situatie natuurlijk een voordeel.

WAT MOET IK MEENEMEN?
Draag kleding die je ook tijdens andere trainingen draagt en die comfortabel zit. Zorg ook voor een flesje water, een handdoek en wees gemotiveerd.

IK BEN ZWANGER. KAN IK DAN AAN BODYCOMBAT MEEDOEN?

We raden BODYCOMBAT tijdens de zwangerschap af. Door het vrijkomen van hormonen als oestrogeen kunnen de gewrichten minder stabiel worden – de kicks in BODYCOMBAT kunnen de instabiliteit in de heupen en het bekken verergeren.

WAAR KAN IK EEN FITNESSCLUB VINDEN MET BODYCOMBAT?

Klik hier voor een BODYCOMBAT les bij jou in de buurt.

Dit kan jij verwachten in een BODYCOMBAT les

Media embedded by Les Mills Marketing Studio & all rights reserved

Wat zijn jouw tips & tops aan ons?

Bedankt voor je feedback!