Wat is BODYCOMBAT?

Les Mills BODYCOMBAT is de krachtige cardio-workout waarbij je helemaal loskomt. Dit felle en energieke programma is geïnspireerd op de Oosterse vechtkunst en put uit een breed scala aan disciplines, zoals Karate, Boksen, Taekwondo, Tai Chi en Muay Thai. Ondersteund door goede muziek en een enthousiaste en kundige instructeur, punch, kick en kata je je een weg door de les en verbrand je veel calorieën. Net als bij alle andere Les Mills programma’s wisselt BODYCOMBAT elke drie maanden van choreografie en muziek.

VOORDELEN

  • Verbetert de hart-en longfunctie en vermindert het risico op hart-en vaatziekten
  • Vormt de belangrijke spiergroepen
  • Helpt je calorieën te verbranden voor een slanker lichaam
  • Verbetert de coördinatie en behendigheid
  • Verbetert de botdichtheid
  • Verbetert je houding en stabiliteit en versterkt je kernspieren
  • Je vergroot je zelfvertrouwen
EEN TYPISCHE LES

Je BODYCOMBAT instructeur leidt je door een reeks van material arts bewegingen en diverse muziektracks.

1 Je begint met het leren van alle bewegingen die zullen worden gebruikt in de les, zodat je lichaam én geest zijn opgewarmd voor het gevecht dat komen gaat.
2 Visualiseer je tegenstander in een reeks van combinaties. De nadruk ligt op snelheid, kracht en uithoudingsvermogen. Je hebt tijd om te herstellen en je voor te bereiden op elke nieuwe fase. De les eindigt met een “final fight for your life” en je zult al gauw merken dat je je fitnessdoelen behaalt.
3 Tot slot gaan we enkele grondoefeningen doen, die zorgen voor meer kracht. Dan is het ‘pay-back time’ – stretch de spieren die hard gewerkt hebben tijdens het gevecht.

 

HOE FIT MOET IK ZIJN?
BODYCOMBAT is geschikt voor iedereen met een gemiddeld fitnessniveau. En omdat de bewegingen eenvoudig zijn, hoef je niet over een bijzonder goede coördinatie te beschikken. Just give it a go!

HOE VAAK MOET IK EEN LES VOLGEN?
BODYCOMBAT is verslavend, maar overdrijf het niet. Voor het beste resultaat is twee of drie keer per week een BODYCOMBAT les volgen, optimaal.

HELPT BODYCOMBAT MIJ BIJ ZELFVERDEDIGING?
BODYCOMBAT is een non-contact fitnessprogramma, dus geen zelfverdedigingscursus. Maar als je regelmatig sport en fit bent, dan heb je in elke situatie natuurlijk een voordeel.

WAT MOET IK MEENEMEN?
Draag kleding die je ook tijdens andere trainingen draagt en die comfortabel zit. Zorg ook voor een flesje water, een handdoek en wees gemotiveerd. Tip: Bekijk ook eens de nieuwste kleding van Reebok x Les Mills Collectie (op dit moment) op: www.reebok.nl.